Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Supikoira
Supikoira
webster_74
Kommentteja: 1
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Rusakko

Rusakko Rusakko
Rusakko
Rusakko
Kuvaus: 14.12-08 iltakytikseltä.
Klo 17.00 passiin ja eka havainto 19.00 ja sittenpä niitä alkoikin tarjoutua: Bongasin ekan russon n. 60m päässä peltotiellä. Kyykkyyn maastoverkon taakse ja odottelemaan kunnes rusakko alkoi tulla murkinalle. Matkan ollessa n.35 m aloin vetää jousta vireeseen, mutta en tiedä näkikö/kuuliko tulija jotain mutta pysähtyi n. 25 metrin päähän. Vedin jousen verkon suojissa vireeseen ja odottelin että rusakko tulee syömään. Matkaa 20 metriä ja pinniä kylkeen... juuri kun olin laukaisemassa niin rusakko otti ritolat saman metsän reunaan jossa kyykistelin verkon takana.. PRK... No uusi tulija olikin jo tulossa edellisen jälkiä! Samat kuviot tosin sillä eroituksella, että russon hermo petti jo 35metrin päässä eli 180 astetta ja pois!
Kirosin mielessäni huonoa tuuriani ja vilkaisin samalla pellolle. Siinähän se numero 1. oli jo syömässä 20metrin päässä. Kyykkyyn ja jousi vireeseen, varovasti ylös, pinniä kylkeen ja ..LOPS. Jänne pasahti hihaan ja russo todennäköisesti ehti alta pois... voi "peijooni" sentään mitä harrastelijoiden puuhastelua.

Istuin alas jakkaralle ja käänsin hihaa kierteelle, jos vaikka sattuisi vielä joku tulemaan.
Istuin tovin ja kuikkasin pellolle- ja taas oli kaveri ruokailemassa! Samat kuviot kuin äsken ja nyt hieman parempi ja rauhallisempi tähtäys ja vielä vilkaisu hihaan ennen laukaisua. Kaikki kohdillaan ja keppi matkaan! Laukaisun jälkeen russo loikki taas kuten ensimmäisen nuolen jälkeenkin hiljaa metsän reunaa. Alkoi tuntua että nyt ei onnistu mikään muu kuin tyriminen.
Seurasin kuitenkin elukkaa joka jäi istumaan n. 20 metrin päähän pajupuskan taakse.
Kun russo oli istunut samassa asennossa n.10 min alkoi toivo kuitenkin nousta, josko kuitenkin osuin. Istuin alas vielä hetkiseksi ja kilautin passikaverille joka oli haulikkoineen parinsadan metrin päässä. Päätimme odotella vielä hetken ja lähteä "poimimaan" saaliin talteen. Ampumisen jälkeen n. 30min päästä hyppäsin kojusta ja menin ampumapaikalle jossa olikin karvaa melkoinen tukko eli osuma. Seurailin jälkiä, joille alkoi ilmestyä verta, paikkaan jossa russo istui vielä hetki sitten. Melkoisen hurmeinen tanner antoi uskoa että russo makaisi aivan lähellä.
Pienen jäljityksen tuloksena saimme saallin talteen. Osuma oli heikohko nuolen mentyä rintapäästä katkaisten toisen etujalan ja katkaisten isoja verisuonia.
Kauden 1. jousirusakko oli nurin.

Sen verran oli elämää että tuskin jää viimeiseksi ko. paikalta tälle kautta. Seuraavana aamuna kaverini, jolla tuo minun vanha jousi on lainassa soitti ja kertoi ampuneensa ensimmäisen jousi saaliinsa (yllättäen rusakko) samaisena iltana.

Välineenä Browning Mirage TC 60-70#, Radial Xweave 300 keppi jonka kärjessä Cabelaksen Strike II aukeava 100gr kärki
Katsottu: 8137
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 34.2 KB
Julkaistu: 15.12.2008 22:48 Kari G
Avainsanat:  

Kommentti: Kirjoittaja:
Onhan täällä lunta18.12.2008 09:15

P-Savossa nimittäin ja tälläkin hetkellä tulee lisää.

Illalla klo 19.20 tuli ensimmäinen rusakko paikalle vaan suoritti sujuvan läpijuoksun. Toinen kohta perässä ja sitä pääsinkin koittamaan 2kertaa: !. nuoli n. 20cm sivuun (kova puuskittainen tuuli!) ja muutaman hypyn otettuaan uudella kepillä ties minne... sielläpä on samassa pellossa nyt kaksi keppiä odottamassa kevättä....
Mutta onneksi olivat kumpikin iltainen yritys selviä pummeja!

Kari G Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 22.09.2008
Kommentteja: 53
Kari G
jatkoa17.12.2008 18:45

onhan siellä vielä luntakin maassa.

 Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 11.12.2008
Kommentteja: 5
rusakka16.12.2008 15:32

onneksi olkoon

 Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 11.12.2008
Kommentteja: 5


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2024 ©